EAACI 2015. Barcelona

eaaci2EAACI je udruženje kliničara, istraživača i srodnih zdravstvenih djelatnika koje ima za cilj poboljšanje zdravlja ljudi pogođenihi alergijskim bolestima. To udruženje koje broji gotovo 8000 članova okuplja 42 nacionalna društva iz 121 države glavni je i primarni izvor spoznaja o svim aspektima alergijskih bolesti u Europi.

Kao najveći europski kongres o alergologiji i imunologiji EAACI je ove godine od 6.-10. lipnja održan u Barceloni, a glavna tema je bila: Alergije -novi odgovori na stara pitanja. Hrvatska ima 101 člana EAAC-ia , među kojima su stručnjaci iz Dječje bolnice Srebrnjak koji su na ovogodišnjoj konferenciji sudjelovali s dvije prerezentacije radova u poster sekciji.

Prvi je rad Ivana Banić, mag.biol.exp. pod naslovom: "A polymorphism in the TBX21 gene is associated with inadequate response to common asthma treatment in children".
Drugi rad „Regional differences in sensitisation to ragweed in Croatian children are not associated solely with pollen concentration". napisala je Marija Perica, dr.med.

eaaci1eaaci3

Nalazite se ovdje: Naslovnica Kongresi i znanstvena djelatnost