Odjel za radiologiju

Dragi roditelji,

srdačno vas pozdravljamo na stranicama Odjela za Radiologiju Dječje Bolnice Srebrnjak, mjestu posvećenom brizi o zdravlju vaših najmlađih s posebnom pažnjom i stručnošću.
Naš predani tim stručnjaka radi neumorno kako bismo osigurali vrhunsku skrb vašim mališanima uz minimalnu izloženost zračenju.

Naš tim sastoji se od iskusnih inženjera medicinske radiologije i radiologa:
Inženjeri: Davor Mačukat, Romana Wintersteiger, Ana Marija Filipović
Radiolozi: voditelj odjela Natko Beck i specijalizantica radiologije Maja Babić.

Svi članovi našeg tima posvećeni su sigurnosti i dobrobiti vaše djece i temeljito su obučeni za rad s djecom svih dobnih skupina, od novorođenčadi do adolescenata.

Pregledi
Na Odjelu za Radiologiju Dječje Bolnice Srebrnjak koristimo rendgenske i ultrazvučne uređaje. Obje metode su za djecu potpuno bezbolne.

RTG Snimanje

RTG snimanje1RTG snimanje2RTG snimanje3 
 RTG snimanje je neinvazivna metoda koja se koristi za pregled unutarnjih struktura tijela. Kod nas, svaki korak postupka izvodi se s posebnom pažnjom kako bismo smanjili izloženost zračenju. Najčešće snimamo srce, pluća i koštani sustav.

Ultrazvučni Pregledi

UZV snimanje1UZV snimanje2UZV snimanje3
Ultrazvuk je neinvazivna i bezbolna metoda koja omogućuje pregled različitih organa i tkiva u tijelu. Ovo je posebno korisno za pregled trbušnih organa, štitnjače, pleure i pluća, mišića i drugih struktura. Naši stručnjaci koriste ultrazvuk kako bi dobili precizne slike, uz minimalnu nelagodu za vaše dijete.

ALARA Princip
Kako bismo osigurali maksimalnu sigurnost vaše djece, primjenjujemo ALARA princip (skraćenica od "As Low As Reasonably Achievable" - zračimo što je manje moguće). Ovaj princip znači da se izloženost zračenju smanjuje na najmanju moguću razinu koja je još uvijek dovoljna za dobivanje potrebnih informacija. Vaša djeca su nam na prvom mjestu i činimo sve kako bismo osigurali njihovu sigurnost i dobrobit. Također smo uveli Ultrazvuk Pluća kako bismo smanjili potrebu za čestim RTG snimanjem, čime primjenjujemo princip ALARA.

Kako se Naručiti
Naručivanje za pregled kod nas je jednostavno. Možete nas kontaktirati putem e-maila na adresi Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonom na broj 01 6391 135. Naš tim će vam vrlo rado pomoći i dogovoriti termin koji vam najviše odgovara.

Zahvaljujemo vam što ste nam ukazali povjerenje za brigu o zdravlju vaše djece.
Naša misija je osigurati najbolju moguću skrb uz najmanju nelagodu i rizik.

S poštovanjem,
Tim Odjela za Radiologiju
Dječja Bolnica Srebrnjak

Tko je Online

Imamo 240 gostiju i nema članova online

Nalazite se ovdje: Naslovnica Odjel za radiologiju