Dječja bolnica Srebrnjak

srebrnjak novi i stari dioDječja bolnica Srebrnjak (DBS) započinje sa svojom djelatnošću u prvim desetljećima 20. stoljeća kao privatni sanatorij pod imenom Bolnica Srebrnjak. Od 1948. godine se Bolnica intenzivno bavi liječenjem dječje i adolescentne tuberkuloze, ali prateći epidemiološke pokazatelje i potrebe zdravstvene službe, 1977. godine počinje se baviti i liječenjem alergijskih bolesti dišnog sustava. Uz pulmološke ambulante za djecu i mladež od iste godine djeluje i alergološka ambulanta, poznata diljem Hrvatske. 1994. godine djelovala je pod imenom Specijalna bolnica za bolesti dišnog sustava djece i mladeži. Odjel za kliničko-laboratorijsku dijagnostiku započinje s radom 1981. godine, i ubrzo standardni opseg analiza proširuje na alergološke pretrage (ukupni IgE, specifični IgE na nutritivne i inhalacijske alergene). Od 2006. godine dobiva svoj sadašnji naziv Dječja bolnica Srebrnjak. Danas je u Bolnici zdravstvena skrb organizirana kroz polikliničko-konzilijarnu i stacionarnu djelatnost, s dijagnostičkim odjelima, Odjelom za klinička istraživanja, te Odjelom za translacijsku medicinu. U okviru Bolnice djeluje i znanstveno-istraživačka jedinica, koja provodi projekte i programe Ministarstva znanosti RH i EU.

Dječja bolnica Srebrnjak je priznata i prepoznata kao vrhunska zdravstvena i istraživačka ustanova u Republici Hrvatskoj, regiji i šire, primarno u pružanju vrhunske zdravstvene skrbi kroz sofisticiranu dijagnostiku i liječenja djece i adolescenata, kao i kliničkim istraživanjima i znanstveno istraživačkim projektima u području biomedicinskih znanosti.
Od 2003. godine je priznata i označena kao Referentni centar Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi RH za kliničku alergologiju djece, a od 2004. je registrirana kao znanstveno-istraživačka ustanova od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, RH. 2009. godine DBS je postala jedan od GA2LEN (globalna europska mreža za alergiju i astmu, eng. Global Allergy and Astma European Network) suradnih centara.
Dječja bolnica Srebrnjak je po svojem značaju i ulozi središnja i jedinstvena ustanova koja pruža sofisticiranu dijagnostiku i liječenje bolesti djece i adolescenata, primarno s poremećajima dišnog sustava, alergijskim, kroničnim upalnim, imunološkim, nasljednim, reumatskim i neurološkim bolestima u Republici Hrvatskoj i regiji.


MISIJA- Ustanova je posvećena unapređenju zdravlja djece kroz razvoj izvrsnosti u područjima kvalitete, edukacije, znanstveno-istraživačkog rada i inovativnosti.
VIZIJA- Postati vodeća dječja bolnica, centar izvrsnosti i kompetentnosti u Europi u odabranim prioritetnim područjima biomedicine (alergologija, pulmologija, imunologija, ekologija, temeljna biološka istraživanja).

 

Tko je Online

Imamo jedan gost i nema članova online

Nalazite se ovdje: Naslovnica Hitna ambulanta Slideshow (HR) Dječja bolnica Srebrnjak