Novosti

Smijeh i zabava za najmlađe u bolnici Srebrnjak

Crveni nosevi su naši dragi i dobro znani gosti. :o)

crveni noseviRedovni program u Dječjoj bolnici Srebrnjak započeo je 03.05.2011. godine kada su CRVENI NOSEVI imali čast predstaviti se na proslavi svjetskog Dana astme, organiziranog od strane Bolnice.
Dijete u bolnici nalazi se u izuzetno teškom položaju s obzirom na oboljenje i fizičke teškoće koje dolaze s time, a dodatno i zbog bolničkog okruženja koje kod djeteta može izazvati strah, nepovjerenje, nemoć te potrebu za blizinom poznate osobe i aktivnostima koje će mu zaokupiti pažnju i probuditi maštu.
Program posjeta djeci od strane CRVENIH NOSEVA - klunovadoktora odvija se svake druge srijede u vremenu od 9.30 - 12.00 sati tijekom kojeg klaunovidoktori posjete do sedamdesetak djece smještene na liječenju u bolnici te oko 30-ak djece u pratnji njihovih roditelja koja dolaze u dnevnu ambulantu bolnice.


Uskoro nam u DBS stižu Tete pričalice.

storytellingProjekt se bazira na radu volontera koji vlastitim angažmanom u slobodno vrijeme pripovijedaju priče djeci na liječenju u bolnici. Mališanima dani koje moraju provesti u bolnici teško padaju. Osim što ih boli, odvojeni su od svog doma, roditelja, braće i sestara.
Ciljevi projekta su osnažiti hospitalizirano dijete i njegove roditelja, kako bi se smanjile negativne posljedice hospitalizacije, doprinijeti osjećaju zajedništva i podrške obitelji od strane zajednice u teškim životnim situacijama te povećati doprinos volonterskog udjela kao nove snage u zajednici koja može unaprijediti kvalitetu života njenih članova.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti Smijeh i zabava za najmlađe u bolnici Srebrnjak