News

TEDxZagreb

logoU Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu, 31. ožujka organiziran je TEDx događaj pod pokroviteljstvom tvrtke Philips Hrvatska i partnera Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske.
Kao predstavnici Dječje bolnice Srebrnjak, na TEDx događaju su prisustvovali doc. Mirjana Turkalj i izv.prof. Davor Plavec. TED je neprofitna organizacija posvećena idejama vrijednim širenja. Započela je kao četverodnevna konferencija u Kaliforniji prije 30 godina s naglaskom na tehnologiju, zabavu i dizajn, a danas pokriva gotovo sve teme- od znanstvenih i poslovnih pa sve do globalnih.
U duhu ideja vrijednih širenja, TED je prije 5 godina stvorio program pod nazivom TEDx.TEDx je program lokalnih, samo-organiziranih događaja koji ima cilj zbližiti ljude kako bi podijelili iskustva u TED-stilu.

U sklopu ovog događaja putem livestream-a iz TEDxBinnenhof podružnice iz Haaga dvanaest ponajboljih inovativnih poduzetnika iz Europe iznosilo je svoja iskustva i raspravljalo o start-up tvrtkama i trgovini. Naši stručnjaci sudjelovali su na okruglom stolu - EU fondovi u zdravstvu, doc. Turkalj na temu 'EU fondovi i personalizirana medicina, prevencija i liječenje pedijatrijskih bolesti', a izv.prof. Plavec 'EU financiranje zdravstvenih e-platformi za racionalizaciju medicine'

tedx 1 tedx 2 tedx 3

You are here: Naslovnica Novosti TEDxZagreb