Odjel za dječju kirurgiju i operacijske dvorane

Voditeljica odjela
Prim. dr.sc. Duška Markov-Glavaš, dr.med.

Glavna sestra odjela
Sanja Buhin Čmarec, mag.med.techn.

 

U našoj bolnici smo kompletno operacijsko zbrinjavanje nastojali prilagoditi djeci- brzo naručivanje, bez čekanja na pregled i termin operacije, boravak djece u njima ugodnom prostoru, stalna pratnja jednog roditelja (roditelj koji želi može biti uz dijete i u predoperacijskoj dvorani dok ne zaspe) i povratak kući istog dana nakon operacije.

Stanja koja zahtijevaju kirurško liječenje najvećim dijelom zbrinjavamo po principima jednodnevne kirurgije (kratki frenulum jezika i prepucija, ingvinalna hernija, hidrokela, funikulokela, adhezije prepucija, fimoza, retinirani testis, umbilikalna hernija, pilonidalna cista i sinus, aterom, nevus i dr.).
Operativni zahvati obavljaju se u novo uređenim operacijskim dvoranama koje su potpuno opremljene i za kompliciranije zahvate, a osoblje je stručno i profesionalno koje se više od 15 godina bavi isključivo dječjom kirurgijom.

Naša je želja da djeci (pa i roditeljima) omogućimo kirurško liječenje što je moguće ugodnijim iskustvom. Djeca imaju jednostavne zahtjeve- da je uz njih roditelj i da ih ne boli. Mi smo nastojali ostvariti oba zahtjeva- potičemo da budete što je moguće više uz njih, a pod brižnom skrbi naših anesteziologa bol i nelagoda će sigurno biti svedene na minimum.